Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Groot tuinonderhoud

Is je tuin toe aan fors onderhoud of zelfs een verbouwing? Met onze tips voor het verbouwen en onderhouden van je tuin, helpen we je verder met deze transfor­matie naar een fijne plek om te zitten, te zonnen of te werken!

Het plannen van een tuinverbouwing

Om een tuinverbouwing efficiënt en zo soe­pel en mogelijk te laten verlopen, is een goed begin het halve werk. Als je goed plant en misschien zelfs geld overhoudt, is dat weer mooi meegenomen voor meubilair of voor een tuinfeestje!

Stap 1: Maak een moodboard voor je nieuwe tuin

Ken je dat gevoel van individueel accessoires kopen of verfkleuren kiezen, maar er vervol­gens thuis achter komen dat het totáál niet bij elkaar past? Een moodboard kan dit voorkomen! Verzamel foto’s en ideeën bij elkaar in een document of op pinterest om je droomtuin te visualiseren. Denk aan grondwerk, straatwerk en planten en bloemen, moestuin of tuinhuisje. In één oogopslag is het duidelijk wat je stijl is en wat voor sfeer je wilt uitstralen.

Stap 2: Kies een periode om je tuin te laten verbouwen

Het is belangrijk om de juiste periode te kiezen om je tuin te verbouwen. Dit heeft te maken met de grond die bijvoorbeeld bevriest in de winter en, vanzelfsprekend, lastig is om mee te werken. De lente en de herfst zijn de seizoenen waarin je het beste je tuin kunt aanpakken. Het plannen van je tuin verbouwing voorkomt ook vertragingen en teleurstellin­gen. Daar zit niemand op te wachten!

Stap 3: Kies een budget en hovenier of tuinarchitect

Met je tuinontwerp/moodboard en planning in gedachten kun je nu gaan sparren met een hovenier om je tuin (deels) te verbouwen. Als je een deel van je tuin gaat aanpakken en je het niet zelf wilt of kunt aanpakken, kun je het beste een hovenier inhuren. Ga je voor een gehele transformatie van je tuin? Dan kun je beter kiezen voor een tuinarchitect, die je helpt met een gehele tuinverbouwing.

Uitvoering tuinverbouwing

Nu begint het echte werk! Wij helpen je op weg om dit op de juiste manier uit te voeren.

1. Begin met het grondwerk, verwijder alle onderdelen van je tuin die niet meer in je nieuwe tuinplan passen. Dit houdt in: tegels, bomen en/of struiken. Deze tegels en bomen en ander groenafval kun je lo­zen in een afvalcontainer.
2. Vervolgens is het belangrijk om eerst de grond vlak te leggen en dan verse grond of zand toe te voegen voor de bestrating.
3. Zet je tuin uit door looppaden, het terras, gras, decoratieve tegels en beplanting af te bakenen.
4. Begin vervolgens met het leggen van de looppaden, het terras en decoratieve te­gels. Wacht nog even met het gras en de beplanting.
5. Indien je nieuw hekwerk of een schutting neemt kun je deze het beste plaatsen voordat tegelwerk wordt gelegd en de beplanting wordt geplaatst.
6. Tot slot plaats je je gekozen struiken, bloe­men en planten. Heb je gras inje tuinplan? Zaai dit op het laatste moment, zodat het niet beschadigd wordt door ander tuin­werk dat wordt uitgevoerd.

Tuinafval afvoeren

Bij het verbouwen van Je tuin komt veel tuin­afval vrij. Dit moet, vanzelfsprekend, niet in de weg liggen bij het implementeren van het nieuwe tuinplan. Onze HRM containers zijn beschikbaar voor elk soort afval dat bij een tuinverbouwing ontstaat! Onze containers zijn beschikbaar voor zowel particulier als za­kelijk gebruik.

Tuin- en groenafval

Je tuinafval op een milieuvriendelijke manier laten afvoeren? Kies dan voor een van onze tuin- en groenafval containers. Voor een kleine verbouwing van je tuin kun je bijvoor­beeld kiezen voor onze Tuin en Groenafval 3m’ container. Ben je toe aan een complete transformatie van je tuin? Dan is er voor ie­der project een geschikt formaat container. Voor 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis!

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
HRM Nederland
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen