Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Tuin verbouwen en onderhouden – tuinafval afvoeren

Uitgekeken op je tuin en is deze toe aan fors onderhoud of zelfs een tuin verbouwing? Of ben je bezig geweest met je interieur en is het nu toch nodig om ook de tuin een transformatie te geven? Met onze tips voor het verbouwen en onderhouden van je tuin, helpen we je verder met deze transformatie voor een fijne plek om te zitten, zonnen of werken!

Het plannen van een tuin verbouwing

Om een tuinverbouwing efficiënt en zo soepel en mogelijk te laten lopen, net als elke andere onderneming, is een goed begin het halve werk. Niet alleen om een moeiteloos proces te hebben maar ook om je kosten zo laag mogelijk te houden. Als je geld overhoudt, is dat weer mooi meegenomen voor meubilair of voor een paar kratjes bier voor een tuinfeestje!

Stap 1: Maak een moodboard voor je nieuwe tuin

Ken je dat gevoel van individueel accessoires kopen of verfkleuren kiezen, maar er vervolgens thuis achter komen dat het totáál niet bij elkaar past? Een moodboard kan dit voorkomen! Verzamel foto’s, ideeën bij elkaar in een document of op pinterest om je droomtuin te visualiseren. Denk aan grondwerk, straatwerk en planten en bloemen, moestuin of tuinhuisje. In één oogopslag is het duidelijk wat je stijl is en wat voor sfeer je wilt uitstralen. Gaat je meer voor een landelijke romantische tuin of houd je meer van strak design waar meer tegels worden gebruikt? Wil je een onderhoudsarme tuin of vind je het heerlijk om te tuinieren? Daarnaast kun je opschrijven of foto’s maken van planten en bloemen die je mooi vindt in bloemenwinkels, tuincentra e.d. of in de buurt kijken wat voor elementen van andere tuinen je wilt implementeren in je eigen tuinontwerp. 

Stap 2: Kies een periode om je tuin te laten verbouwen

Het is belangrijk om de juiste periode te kiezen om je tuin te verbouwen. Dit heeft te maken met de grond die bijvoorbeeld bevriest in de winter en, vanzelfsprekend, lastig is om mee te werken. De lente en de herfst zijn de seizoenen waar je het beste je tuin kunt aanpakken. Het plannen van je tuin verbouwing voorkomt ook vertragingen en teleurstellingen. Daar zit niemand op te wachten!

Stap 3: Kies een budget en hovenier of tuinarchitect

Met je tuinontwerp /moodboard en planning in gedachten kun je nu gaan sparren met een hovenier om je tuin (deels) te verbouwen. Met de juiste voorbereiding is het gemakkelijk om iemand te vinden die je wensenlijstje kan waarmaken. Als je een deel van je tuin gaat aanpakken en je het niet zelf wilt of kunt aanpakken, kun je het beste een hovenier inhuren. Ga je voor een gehele transformatie van je tuin? Dan kun je beter voor een tuinarchitect kiezen die je helpt met een gehele tuinverbouwing.

Uitvoering tuinverbouwing

Nu begint het echte werk! Het uitvoeren van je tuin verbouwing. Wij helpen je op weg om op de juiste manier dit te ondernemen.

  1. Begin met het grondwerk, verwijder alle onderdelen van je tuin die niet meer in je nieuwe tuinplan passen. Dit houdt in: tegels, bomen en/of struiken. Deze tegels en bomen en ander groenafval kun je lozen in de juiste afvalcontainer. Lees meer over containers in het hoofdstuk ‘Tuinafval afvoeren’
  2. Vervolgens is het belangrijk om eerst de grond vlak te leggen en vervolgens verse grond toe te voegen of zand voor de bestrating
  3. Plan je tuin uit met het afbakenen van looppaden, het terras, gras, decoratieve tegels en beplanting
  4. Begin vervolgens met het leggen van de looppaden, het terras en decoratieve tegels. Wacht nog even met het gras en de beplanting
  5. Indien je nieuw hekwerk of een schutting neemt, is het een wijze keuze om deze te plaatsen voordat tegelwerk en de beplanting wordt gelegd en aangeplant
  6. Tot slot plaats je je gekozen struik werk, bloemen en planten. Heb je gras in je tuinplan? Zaai dit op het laatste moment, zodat het niet beschadigd wordt door ander tuinwerk dat wordt uitgevoerd. 

Tuinafval afvoeren

Bij het verbouwen van je tuin komt veel kijken, ook (veel) tuinafval. Dit moet, vanzelfsprekend, niet in de weg liggen bij het implementeren van het nieuwe tuinplan. Onze HRM containers zijn beschikbaar voor elk soort afval dat bij een tuin verbouwing komt kijken! Onze containers zijn beschikbaar voor zowel particulier als zakelijk gebruik. 

Tuin en Groenafval

Je tuinafval op een milieuvriendelijke manier laten afvoeren? Kies dan voor een van onze tuin- en groenafval containers. Voor een kleine verbouwing van je tuin kun je bijvoorbeeld kiezen voor onze Tuin en Groenafval 3m3 container. Ben je toe aan een complete transformatie van je tuin? Dan is onze Tuin en Groenafval 10m3 container een betere optie. Verwacht je zelfs meer tuinafval af te moeten voeren? Dan zijn er natuurlijk nog grotere containers – speciaal voor grote hoeveelheden tuinafval. Al onze beschikbare containers zijn tussen de 3m3 en 40m3 en dus voor ieder project is er een geschikte optie. Voor 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis! 

Tuin & Groenafval 3m3
Afmetingen
2,50 x 1,60 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Kleine verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 165,00
Nu bestellen
Meest gekozen
Tuin & Groenafval 6m3
Afmetingen
3,40 x 1,85 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 195,00
Nu bestellen
Tuin & Groenafval 10m3
Afmetingen
3,65 x 1,85 x 2,05 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 230,00
Nu bestellen
Tuin & Groenafval 15m3
Afmetingen
6,85 x 2,50 x 1,15 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Grote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 460,01
Nu bestellen

 

Wat mag in een tuin en groenafval container?

Groenafval is een afvalstroom dat wordt gecomposteerd. In onze tuin- en groenafval containers kun je afval kwijt zoals snoei- en tuinafval, takken, struiken, gras. Let op: een tuin- en groenafval container mag géén grond aarde en zand afval bevatten. Hier zijn grond afvalcontainers voor beschikbaar.

Grond, aarde en zand afval container

Voor al je grond, aarde en zand afval zijn er containers beschikbaar met diverse afmetingen en volumes! Heb je bijvoorbeeld meer groen afval en minder zand afval? Kies dan voor onze kleine Grondafval Container 3m3. 

Houtafval container

Is je oude houten tuinhuisje niet meer van toepassing in het nieuwe tuinplan? Onze houtafval containers zorgen ervoor dat je al het hout kwijt raakt. Tevens is deze container bruikbaar voor afval zoals hardboard, zachtboard, spaanplaat, vezelplaat, mdf, houten meubels vrij van overige afvalstromen, sloophout / afvalhout, geschilderd hout, kozijnen, deuren (vrij van glas), hout met spijkers of scharnieren. 

Na het gebruik halen we de container weer voor je op zodat je zorgeloos verder kunt met de ontwikkeling van het tuinplan. Heb je nog vragen met betrekking tot afval van je tuinverbouwing? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers die je graag verder helpt!

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen