• voor 16.00 uur besteld, morgen in huis
  • all-in tarief
  • ook bezorging op zaterdag

Tuin verbouwen en onderhouden – tuinafval afvoeren

Uitgekeken op uw tuin en is deze toe aan fors onderhoud of zelfs een tuin verbouwing? Of bent u bezig geweest met uw interieur en is het nu toch nodig om ook de tuin een transformatie te geven? Met onze tips voor het verbouwen en onderhouden van uw tuin, helpen we je verder met deze transformatie voor een fijne plek om te zitten, zonnen of werken!

Het plannen van een tuin verbouwing

Om een tuinverbouwing efficiënt en zo soepel en mogelijk te laten lopen, net als elke andere onderneming, is een goed begin het halve werk. Niet alleen om een moeiteloos proces te hebben maar ook om uw kosten zo laag mogelijk te houden. Als u geld overhoudt is dat weer mooi meegenomen voor meubilair of voor een paar kratjes bier voor een tuinfeestje!

Stap 1: Maak een moodboard voor uw nieuwe tuin

Kent u dat gevoel van individueel accessoires kopen of verfkleuren kiezen, maar er vervolgens thuis achter komt dat het totáál niet bij elkaar past? Een moodboard kan dit voorkomen! Verzamel foto’s, ideeën bij elkaar in een document of op pinterest om uw droomtuin te visualiseren. Denk aan grondwerk, straatwerk en planten en bloemen, moestuin of tuinhuisje. In één oogopslag is het duidelijk wat uw stijl is en wat voor sfeer u wilt uitstralen. Gaat u meer voor een landelijke romantische tuin of houdt u meer van strak design waar meer tegels worden gebruikt? Wilt u een onderhoudsarme tuin of vindt u het heerlijk om te tuinieren? Daarnaast kunt u opschrijven of foto’s maken van voor planten en bloemen die u mooi vindt in bloemenwinkels, tuincentra e.d. of in de buurt kijken wat voor elementen van andere tuinen u wilt implementeren in uw eigen tuinontwerp. 

Stap 2: Kies een periode om uw tuin te laten verbouwen

Het is belangrijk om de juiste periode te kiezen om uw tuin te verbouwen. Dit heeft te maken met de grond die bijvoorbeeld bevriest in de winter en, vanzelfsprekend, lastig is om mee te werken. De lente en de herfst zijn de seizoenen waar u het beste uw tuin kunt aanpakken. Het plannen van uw tuin verbouwing voorkomt ook vertragingen en teleurstellingen. Daar zit niemand op te wachten!

Stap 3: Kies een budget en hovenier of tuinarchitect

Met uw tuinontwerp /moodboard en planning in gedachten kunt u nu gaan sparren met een hovenier om uw tuin (deels) te verbouwen. Met de juiste voorbereiden is het gemakkelijk om iemand te vinden die uw wensenlijstje kan waarmaken. Als u een deel van uw tuin gaat aanpakken en u het niet zelf wilt of kunt aanpakken, kunt u het beste een hovenier inhuren. Gaat u voor een gehele transformatie van uw tuin? Dan kunt u beter voor een tuinarchitect kiezen die u helpt met een gehele tuinverbouwing.

Uitvoering tuinverbouwing

Nu begint het echte werk! Het uitvoeren van uw tuin verbouwing. Wij helpen u op weg om op de juiste manier dit te ondernemen.

  1. Begin met het grondwerk, verwijder alle onderdelen van uw tuin die niet meer in uw nieuwe tuinplan passen. Dit houdt in: tegels, bomen en/of struiken. Deze tegels en bomen en ander groenafval kunt u lozen in de juiste afvalcontainer. Lees meer over containers in het hoofdstuk ‘Tuinafval afvoeren’
  2. Vervolgens is het belangrijk om eerst de grond vlak te leggen en vervolgens verse grond toe te voegen of zand voor de bestrating
  3. Plan uw tuin uit met het afbakenen van looppaden, het terras, gras, decoratieve tegels en beplanting
  4. Begin vervolgens met het leggen van de looppaden, het terras en decoratieve tegels. Wacht nog even met het gras en de beplanting
  5. Indien u nieuw hekwerk of een schutting neemt is het een wijze keuze om deze te plaatsen voordat tegelwerk en de beplanting wordt gelegd en aangeplant
  6. Tot slot plaatst u uw gekozen struik werk, bloemen en planten. Heeft u gras in uw tuinplan? Zaai dit op het laatste moment, zodat het niet beschadigd wordt door ander tuinwerk dat wordt uitgevoerd. 

Tuinafval afvoeren

Bij het verbouwen van uw tuin komt er veel bij kijken, ook (veel) tuinafval. Dit moet, vanzelfsprekend, niet in de weg liggen bij het implementeren van het nieuwe tuinplan. Onze HRM containers zijn beschikbaar voor elk soort afval dat bij een tuin verbouwing komt kijken! Onze containers zijn beschikbaar voor zowel particulier als zakelijk gebruik. 

Tuin en Groenafval

Uw tuinafval op een milieuvriendelijke manier laten afvoeren? Kies dan voor een van onze tuin- en groenafval containers. Voor een kleine verbouwing van uw tuin kunt u bijvoorbeeld kiezen voor onze Tuin en Groenafval 3m3 container. Bent u toe aan een complete transformatie van uw tuin? Dan is onze Tuin en Groenafval 10m3 container een betere optie. Verwacht u zelfs meer tuinafval af te moeten voeren? Dan zijn er natuurlijk nog grotere containers – speciaal voor grote hoeveelheden tuinafval. Al onze beschikbare containers zijn tussen de 3m3 en 40m3 en dus voor ieder project is er een geschikte optie. Voor 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis! 

Tuin & Groenafval 3m3
Afmetingen
2,50 x 1,60 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Kleine verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 165,00
Nu bestellen
Meest gekozen
Tuin & Groenafval 6m3
Afmetingen
3,40 x 1,85 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 195,00
Nu bestellen
Tuin & Groenafval 10m3
Afmetingen
3,65 x 1,85 x 2,05 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 230,00
Nu bestellen
Tuin & Groenafval 15m3
Afmetingen
6,85 x 2,50 x 1,15 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Grote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 460,01
Nu bestellen

 

Wat mag in een tuin en groenafval container?

Groenafval is een afvalstroom dat wordt gecomposteerd. In onze tuin- en groenafval containers kunt u afval kwijt zoals snoei- en tuinafval, takken, struiken, gras. Let op: een tuin- en groenafval container mag géén grond aarde en zand afval bevatten. Hier zijn grond afvalcontainers voor beschikbaar.

Grond, aarde en zand afval container

Voor al uw grond, aarde en zand afval zijn er containers beschikbaar met diverse afmetingen en volumes! Heeft u bijvoorbeeld meer groen afval en minder zand afval? Kies dan voor onze kleine Grondafval Container 3m3. 

Houtafval container

Is uw oude houten tuinhuisje niet meer van toepassing in het nieuwe tuinplan? Onze houtafval containers zorgen ervoor dat u al het hout kwijt raakt. Tevens is deze container bruikbaar voor afval zoals hardboard, zachtboard, spaanplaat, vezelplaat, mdf, houten meubels vrij van overige afvalstromen, sloophout / afvalhout, geschilderd hout, kozijnen, deuren (vrij van glas), hout met spijkers of scharnieren. 

Na het gebruik halen we de container weer voor u op zodat u zorgeloos verder kunt met de ontwikkeling van het tuinplan. Heeft u nog vragen met betrekking tot afval van uw tuinverbouwing? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers die u graag verder helpt!

Andere blogs

HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO 3 HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf