Hoeksema's Regionale Milieudiensten
 • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Puincontainer huren

Onze puincontainers zijn specifiek ontworpen, robuuste containers voor het afhandelen en afvoeren van puin, vaak gebruikt bij sloopwerken en grootschalige renovatieprojecten. De capaciteit, gemeten in kubieke meters (m3), bepaalt de hoeveelheid puin die de container kan bevatten. In dit geval kan een 12 kuubs puincontainer ongeveer 12 kubieke meter puin houden, ideaal voor middelgrote tot grote projecten. Ook voor het grootzakelijk gebruik zijn deze containers perfect geschikt.

12 kuub puincontaier

Wat is er toegestaan in de puincontainers?

Deze container gebruiken voorToegestaan in de puincontainer:

 • Producten gemaakt van keramiek (zoals wasbakken en toiletpotten)
 • Harde steensoorten zoals klinkers, betonpuin, tegels en dakpannen
 • Tot 10% van de inhoud mag kalkzandsteen zijn
 • Zuiver, schoon grind
 • Een maximum van 10% zand
 • Minstens 90% van de inhoud moet zuiver puin zijn, met afmetingen die niet groter zijn dan 100 x 100 cm.

Wat u niet in de puincontainer mag gooien:

 • Gips en andere zachte steensoorten
 • Gasbeton
 • Materiaal dat asbest bevat of op asbest lijkt
 • Gevaarlijk of klein chemisch afval
 • Vervuilende materialen zoals papier, hout of plastic
 • Asfalt
 • Grond

Andere afmetingen containers om puin af te voeren zijn natuurlijk ook beschikbaar. Bij HRM Containers hebben we puincontainers in 3m3, 6m3, 12m3 en 15m3.

Het inschatten van de juiste hoeveelheid afval is belangrijk, zo voorkom je bijvoorbeeld dat je een extra lediging nodig heeft. Ben je er niet helemaal zeker van of een container te groot of te klein is? Neem even contact met ons op.

Puincontainers – Goedkope all in prijzen

Puincontainer gevuld met sloopafval

Bij HRM containers huur je de container in de webshop met All-inn prijzen. Dit zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Zakelijk de puincontainers bestellen? Neem dan contact op. Je ziet dus in de containershop de all in prijzen staan, waarbij de container opgehaald kan worden na de huurperiode, tussentijds of wat er maar nodig is. Daarvoor is het handig dat je contact opneemt indien daarin iets wijzigt binnen uw planning. De container staat er immers om het je gemakkelijker te maken. Wanneer de container gevuld is gaan wij aan de slag om het te recyclen, zodat het zo veel mogelijk opnieuw gebruikt kan worden. Dit met het oog op een circulaire economie. Specifiek in het geval van het afvoeren van puin, hergebruikt HRM bijna al het puin weer tot zelfs gecertificeerd menggranulaat. Zijn er bij / na de sloop ook vrachten menggranulaat nodig? Neem contact op voor Combi-vrachten.

Kleinere puincontainer huren

De situatie kan om een kleinere puincontainer vragen. Bijvoorbeeld in de stad, of in steegjes etc. In dit geval kan bijvoorbeeld een 3 kuubs puincontainer de perfecte uitkomst zijn. Of zoals gezegd natuurlijk de 6 kuubs container.

Afmetingen van puincontainers

De afmetingen van de puincontainers zijn als volgt:

3m3 (2,50 x 1,60 x 1,00 M)

6m3 (3,40 x 1,85 x 1,00 M)

12m3 (6,85 x 2,50 x 0,95 M)

15m3 (6,85 x 2,50 x 1,15 M)

Op basis hiervan is goed in te schatten welken container het beste geschikt is voor de klus.

Het verschil tussen bouw-en sloopafval containers en puincontainers

Er ontstaat gemakkelijk verwarring tussen de bouw-en sloopafval containers en puincontainers. Dat begrijpen we wel. Het afval wat in puincontainers, ook wel puinbakken genoemd, mag, is veelal hard en relatief puur. De recycling is ook veel optimaler vanuit het puin. Terwijl bouw- en sloopafval containers bedoeld zijn voor een mix van verschillende bouwmaterialen, zijn puincontainers dus specifiek voor hard, vaak steenachtig afval. Het is essentieel om de juiste container te kiezen op basis van het afval dat uw project zal produceren om efficiënte verwijdering en recycling te garanderen. Bekijk hier alles over bouw-en sloopafval containers.

Overzicht voor het huren van puincontainers

Hieronder een gemakkelijk overzicht van de verschillende puincontainers.

Puinafval 3m3
Afmetingen
2,50 x 1,60 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Kleine verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 142,50
Nu bestellen
Meest gekozen
Puinafval 6m3
Afmetingen
3,40 x 1,85 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 157,51
Nu bestellen
Beste koop
Puinafval 12m3
Afmetingen
6,85 x 2,50 x 0,95 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Grote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 265,00
Nu bestellen
Puinafval 15m3
Afmetingen
6,85 x 2,50 x 1,15 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Grote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 340,00
Nu bestellen

Bij HRM Containers zijn de kosten laag voor puincontainers

Wij proberen de kosten van puincontainers altijd zo laag mogelijk te houden. Dit kunnen wij ook doen, omdat we in staat zijn het puin zeer goed te recyclen en opnieuw te kunnen gebruiken. Daarvan profiteert iedereen, dus ook bij het huren van de puincontainers zie je dat in de lage prijs. Daarbij worden de containers ook nog eens super snel geleverd. Voor 16.00 besteld? Morgen al geleverd!

Plaatsing en belading van de puincontainers

Voor het plaatsen van de container is het nuttig om rekening te houden met het volgende:

Een 12m3 container heeft ca. 15m ruimte nodig om geplaatst te worden. Kleinere formaten hebben logischerwijs minder ruimte nodig. Probeer bij het volladen van de container, het puin gelijkmatig te verdelen. Dat is uiteindelijk bij het afvoeren weer economischer. Het duurt daardoor minder lang en met een betere verdeling binnen de container, scheelt dat in algehele efficiëntie. Het is namelijk zo dat containers vanaf 12m3 geplaatst moeten worden met een zogenoemde ”Haakarm”. Containers tot 12m3 worden geplaatst met portaalvrachtwagens.

Het kan zijn dat er binnen je gemeente regels gelden met betrekking tot de plaatsing van containers. Soms is het nodig een vergunning aan te vragen, soms simpelweg een vorm van kennisgeving. Bekijk dit dus altijd even goed, zodat er geen vervelende verrassingen plaatsvinden. Met name zodra een container niet op eigen terrein staat is het handig te checken.

Bestel hier je puincontainer

Veelgestelde vragen omtrent puincontainers

We krijgen vaak deze vragen, deze vragen kunnen je mogelijk direct al verder helpen:

Ik heb meer puin dan verwacht, wat moet ik nu doen?

Neem even contact op met ons. We kunnen helpen inschatten wat de beste oplossing is. Denkende aan een extra container, en welk formaat. Of simpelweg een tussentijdse lediging.

Welke afvalsoorten mogen in de puincontainer?

Dit hebben we zo duidelijk mogelijk beschreven in de tweede alinea. Heb je op basis daarvan nog vragen? Neem even contact met ons op!

Ik wil meerdere puincontainers tegelijk huren. Is dat mogelijk?

Ja, dat is zeker mogelijk. Je kunt natuurlijk meerdere bestellen via de shop. Maar voor het gevoel begrijpen wij ook dat het prettig kan zijn om dit persoonlijk met ons te regelen.

 

 

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail