Hoeksema's Regionale Milieudiensten
 • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Kwalitatief hoogstaand en gecertificeerd menggranulaat

Het vinden van kwalitatief goed menggranulaat met bijbehorende certificeringen kan een uitdaging zijn. Bij HRM containers leveren we KOMO gecertificeerd menggranulaat 0/31.5. Dat betekent een maximale omvang van de korrelgrootte van 31,5mm.
Toevallig bezig met een project waarbij ook puin of afval afgevoerd moet worden? Combi-vrachten zijn mogelijk!
Bekijk hier de ISO certificeringen en de productcertificaten.

Mengranulaat van extreem hoge kwaliteit

Het menggranulaat dat wij leveren heeft het formaat 0/31,5 mm en is een van de vele voorbeelden hoe wij bij HRM puin en bouw & sloopafval recyclen. De samenstelling van het menggranulaat bestaat uit minimaal 45% beton en maximaal 50% andere steensoorten. Ook zo dragen we verder bij aan een circulaire economie. Dit menggranulaat wordt door onze opdrachtgevers veelal gebruikt voor:

 • Fundering van wegen
 • Fundering van fiets en wandelpaden
 • Erfverhardingen
 • Halfverhardingen
 • Opritten

Veel van onze afnemers zijn logischerwijs dan ook wegenbouwers, stratenmakersbedrijven en natuurlijk hoveniers.

De definitie van ‘’Menggranulaat’’

Menggranulaat wordt verkregen door het breken en zeven van beton en puin van metsel- en lijmwerken. Menggranulaat kan worden gebruikt als traditionele funderingsmaterialen. Door het aanwezige cement vanuit het beton ontstaat er een hydraulische bindende werking, wat deze extra verharding geeft.

Hoeveel weegt menggranulaat en hoeveel heb ik nodig?

Ons menggranulaat heeft in deze kwaliteitsnorm een vaste volumineuze massa van 1600 kg/m3. Dus 1600kg per kubieke meter.
Om te bepalen hoeveel menggranulaat je nodig hebt is het goed om te weten hoe je het aantal kubieke meters berekent. Om dit weer door te berekenen in het aantal containers. Om zo een geschikt containerformaat te kiezen.

Lengte X Breedte X Hoogte = M3 ofwel het aantal kubieke meters.

Vervolgens is het belangrijk om dit door te rekenen naar het aantal KG’s menggranulaat wat u nodig heeft. Aangezien menggranulaat 1600kg per m3 weegt. Een factor van 1.6 dus.

Rekenvoorbeeld hoeveel menggranulaat benodigd

Het erf moet verhard worden. Het is raadzaam om minimaal ca. 20cm menggranulaat aan te brengen. Dus we rekenen hiervoor met een factor 0,2. Het oppervlakte van het erf is geschat op 15m lang, 7m breed.

15 X 7 X 0,2 = 21m3

Omgerekend naar kilogrammen:

21 X 1.6 = 33.6 ton Menggranulaat

Neem contact op voor de mogelijkheden en een offerte op maat.

Hoe komt ons menggranulaat tot stand?

Shovel laadt menggranulaat van hoge kwaliteit in vrachtwagen HRM containers

Zodra beton, bouw en sloopafval hoog genoeg van kwaliteit is, is het geschikt om te worden hergebruikt en te worden verwerkt tot menggranulaat. Hiervoor worden kwaliteitsonderzoeken gedaan om dit te bepalen. Vanaf dan zal dit puin in deze cyclus meegenomen worden:

 1. Selectie van sloopdelen / visuele inspectie. Gemengd bouw & sloopafval gaat eerst nog over onze sorteerlijn.
 2. Zodra het goedgekeurd is, wordt het puin verkleind door een puinbreker. Als het nog te vies is of er bevinden zich teveel delen hout / glas is, dan wordt het nog verder gezeefd.
 3. Het puin wordt in de juiste verhoudingen gebroken en dus verwerkt tot menggranulaat
 4. Het wordt vervoerd naar een project en weer gebruikt!

Voornamelijk uit de volgende bronnen wordt het puin en daarmee uiteindelijk menggranulaat gewonnen:

 • Kantoorpanden en woningen
 • Elementen verhardingen
 • Wegfunderingen
 • Betonverhardingen
 • Kunstwerken
 • Metselwerken

Repac, Repak, Gebroken puin of Menggranulaat

Door de tijd heen zijn de termen Repac, Repak, Gebroken Puin en Menggranulaat steeds vaker door elkaar heen gebruikt.

Het heeft dan ook dezelfde eigenschap. Namelijk door de toevoeging van het beton heeft het een waterbindende werking, wat dus de stevigheid geeft.
Grote verschillen zitten uiteindelijk in de kwaliteit, certificeringen en daarmee dus de samenstelling van het Repac, gebroken puin of menggranulaat. Ook de maximale grote van de korrel is een onderscheidend element. Kies daarom voor gecertificeerd menggranulaat. Zo voorkom je uiteindelijke herstelwerkzaamheden door gebrekkige verhardingen welke te wijten zijn aan een kwalitatief matig menggranulaat.

HRM containers als leverancier en transporteur voor menggranulaat

HRM containers levert al jaar en dag het menggranulaat aan grote partijen. Doordat wij zowel het menggranulaat als het transport aan kunnen bieden is het ook mogelijk je totaal te ontzorgen. Zo zijn er ook combi-vrachten mogelijk.

Doordat we alles kunnen regelen vanuit HRM containers: Van afvoer van puin tot het aanleveren van het menggranulaat in grote hoeveelheden, werken we al veel samen met grote partijen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn?

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
HRM Nederland
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen