Het vinden van kwalitatief goed menggranulaat met bijbehorende certificeringen kan een uitdaging zijn. Bij HRM containers leveren we KOMO gecertificeerd menggranulaat 0/31.5. Dat betekent een maximale omvang van de korrelgrootte van 31,5mm.
Toevallig bezig met een project waarbij ook puin of afval afgevoerd moet worden? Combi-vrachten zijn mogelijk!
Bekijk hier de ISO certificeringen en de productcertificaten.
Het menggranulaat dat wij leveren heeft het formaat 0/31,5 mm en is een van de vele voorbeelden hoe wij bij HRM puin en bouw & sloopafval recyclen. De samenstelling van het menggranulaat bestaat uit minimaal 45% beton en maximaal 50% andere steensoorten. Ook zo dragen we verder bij aan een circulaire economie. Dit menggranulaat wordt door onze opdrachtgevers veelal gebruikt voor:
Veel van onze afnemers zijn logischerwijs dan ook wegenbouwers, stratenmakersbedrijven en natuurlijk hoveniers.
Menggranulaat wordt verkregen door het breken en zeven van beton en puin van metsel- en lijmwerken. Menggranulaat kan worden gebruikt als traditionele funderingsmaterialen. Door het aanwezige cement vanuit het beton ontstaat er een hydraulische bindende werking, wat deze extra verharding geeft.
Ons menggranulaat heeft in deze kwaliteitsnorm een vaste volumineuze massa van 1600 kg/m3. Dus 1600kg per kubieke meter.
Om te bepalen hoeveel menggranulaat je nodig hebt is het goed om te weten hoe je het aantal kubieke meters berekent. Om dit weer door te berekenen in het aantal containers. Om zo een geschikt containerformaat te kiezen.
Lengte X Breedte X Hoogte = M3 ofwel het aantal kubieke meters.
Vervolgens is het belangrijk om dit door te rekenen naar het aantal KG’s menggranulaat wat u nodig heeft. Aangezien menggranulaat 1600kg per m3 weegt. Een factor van 1.6 dus.
Het erf moet verhard worden. Het is raadzaam om minimaal ca. 20cm menggranulaat aan te brengen. Dus we rekenen hiervoor met een factor 0,2. Het oppervlakte van het erf is geschat op 15m lang, 7m breed.
15 X 7 X 0,2 = 21m3
Omgerekend naar kilogrammen:
21 X 1.6 = 33.6 ton Menggranulaat
Neem contact op voor de mogelijkheden en een offerte op maat.
Zodra beton, bouw en sloopafval hoog genoeg van kwaliteit is, is het geschikt om te worden hergebruikt en te worden verwerkt tot menggranulaat. Hiervoor worden kwaliteitsonderzoeken gedaan om dit te bepalen. Vanaf dan zal dit puin in deze cyclus meegenomen worden:
Voornamelijk uit de volgende bronnen wordt het puin en daarmee uiteindelijk menggranulaat gewonnen:
Door de tijd heen zijn de termen Repac, Repak, Gebroken Puin en Menggranulaat steeds vaker door elkaar heen gebruikt.
Het heeft dan ook dezelfde eigenschap. Namelijk door de toevoeging van het beton heeft het een waterbindende werking, wat dus de stevigheid geeft.
Grote verschillen zitten uiteindelijk in de kwaliteit, certificeringen en daarmee dus de samenstelling van het Repac, gebroken puin of menggranulaat. Ook de maximale grote van de korrel is een onderscheidend element. Kies daarom voor gecertificeerd menggranulaat. Zo voorkom je uiteindelijke herstelwerkzaamheden door gebrekkige verhardingen welke te wijten zijn aan een kwalitatief matig menggranulaat.
HRM containers levert al jaar en dag het menggranulaat aan grote partijen. Doordat wij zowel het menggranulaat als het transport aan kunnen bieden is het ook mogelijk je totaal te ontzorgen. Zo zijn er ook combi-vrachten mogelijk.
Doordat we alles kunnen regelen vanuit HRM containers: Van afvoer van puin tot het aanleveren van het menggranulaat in grote hoeveelheden, werken we al veel samen met grote partijen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn?
Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.
maandag | 07:00–18:00 |
dinsdag | 07:00–18:00 |
woensdag | 07:00–18:00 |
donderdag | 07:00–18:00 |
vrijdag | 07:00–18:00 |
zaterdag | 08:00–14:00 |
zondag | Gesloten |