Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Puin afvoeren

Puin afvoeren in de Noordelijke provincies, maar dan zo makkelijk mogelijk.

Dit moet je weten voor het afvoeren van puin 

Complete verbouwing van een huis, een nieuwe badkamer, toilet of de keuken aan vervanging toe? Hoe klein of groot de onderneming ook is, bij alle werkzaamheden komt er veel puin vrij. Net als bij elk ander afvalsoort, wil je natuurlijk alles zo snel mogelijk uit de weg hebben. Bij een verbouwing wordt het eerst slechter, letterlijk een puinzooi, voordat het beter wordt. Onder puin vallen keramische producten zoals de wasbak en het toilet, harde steensoorten zoals klinkers, (stoep) tegels en dakpannen, kalkzandsteen en schoon grind. Met de juiste aanpak is het afvoeren van puin een vlot proces!

puincontainer_gevuld_puincontainers_huren_bij_HRM

Puin afvoeren, hoe werkt dat?

Afval en puin op straat dumpen gaat zomaar niet in Nederland, gelukkig. Daar hebben we mooie puin containers voor. Deze puincontainers zijn gemakkelijk te huren en worden geleverd aan huis zodat je niet zelf de hort op hoeft. Op deze manier concentreer je je op belangrijkere dingen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van je nieuwe badkamer. De container wordt vervolgens ook weer opgehaald, handig! HRM zorgt dat puin op de juiste manier wordt verwerkt zodat het kan worden hergebruikt en de straten niet worden vervuild. 

Welk formaat puincontainer heb je nodig? 

Bij HRM containerverhuur kun je terecht voor containers voor puin in verschillende maten. Onze kleinste container voor puin is 3m3, dan volgt een 6m3 container. Op zoek naar een middelgroot formaat? Dan kun je kiezen voor een container van 10m3 voor puin. Voor een grote hoeveelheid puin is een container van 15 m3 het meest geschikt. Met de zogenaamde ‘3-kuub-bakken’ zetten we containers af in de smalste straatjes. Wil je meer weten over het huren van een container of wil je meteen één reserveren? Ga dan direct naar onze container verhuur pagina.

Tips voor het kiezen van een formaat container voor puin 

Als je zeker wilt weten of je de juiste container gaat gebruiken om je puin af te voeren, lees dan onze tips voor het kiezen van de juiste grootte container:

  1. Een kleine puinafval container van 3m3 zijn bruikbaar voor redelijk kleine verbouwingen zoals de badkamer en keuken
  2. 6m3 is een middelgrote container die geschikt is voor bijvoorbeeld voor één verdieping in huis, een grote keuken of woonkamer verbouwing
  3. Je kunt helemaal los gaan met een container van 12m3, als je bijvoorbeeld het grootste deel van een huis aan het verbouwen bent
  4. Afhankelijk van de grootte van je huis of bedrijf is er ook een 15m3 formaat beschikbaar. Grote verbouwing? Dan is het zeker belangrijk om zeker te zijn dat alle puin in de container past, zodat je dubbele kosten voorkomt.

Puinafval 3m3
Afmetingen
2,50 x 1,60 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Kleine verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 142,50
Nu bestellen
Meest gekozen
Puinafval 6m3
Afmetingen
3,40 x 1,85 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 157,51
Nu bestellen
Beste koop
Puinafval 12m3
Afmetingen
6,85 x 2,50 x 0,95 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Grote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 265,00
Nu bestellen
Puinafval 15m3
Afmetingen
6,85 x 2,50 x 1,15 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Grote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 340,00
Nu bestellen

Is het mogelijk om puin te recyclen? 

Puin wordt zeker gerecycled! Door het recyclen van puin wordt het mogelijk gemaakt om nieuwe mooie producten te bouwen. Voornamelijk puin afval kan goed verwerkt worden en deelnemen aan een circulaire economie. Dit komt doordat gerecycled puin een goede bouwstof heeft, van het granulaat dat overblijft. Doorgaans wordt er tot wel 80% puin hergebruikt. Het puin wordt vermalen en wordt gebruikt om bijvoorbeeld nieuwe wegen aan te leggen. Een prachtig hergebruik! 

Puin en andere afvalsoorten afvoeren

Puin afvoeren is dus niet al te ingewikkeld! Let wel op dat er geen gips, gasbeton, asbesthoudende materialen, asfalt, grond, klein chemisch afval, papier, hout of plastic tussen het puin zit. Wellicht heb je meerdere soorten containers nodig voor afval zoals Grofvuil, Dakafval, Bouw & Sloopafval, Grondafval, Houtafval, Tuin & Groenafval. Door het scheiden van afval wordt er gewerkt aan een circulaire economie, hoe meer er gerecycled wordt hoe beter!

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen