Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Bouwen of verbouwen? Tips, informatie en advies

Kies je voor bouwen of verbouwen? Of is het tijd om je badkamer te renoveren? Of ben je aan het plannen voor een aanbouw? Een eigen huis is een veilige haven, een plek waar je tot rust kan komen. Het is wel zo fijn als het dan ook helemaal naar je eigen smaak is! Elk bouwproject is een grote organisatie. In deze blog helpen wij je stapsgewijs verder met de aanpak van een renovatie of verbouwing en wat je precies nodig hebt om al dat bouwafval en puin te kunnen afvoeren. 

Voorbereidingen verbouwing of renovatie

Elke verbouwing of renovatie verschilt veel van elkaar. Het is een beetje als appels met peren vergelijken, maar er zijn algemene voorbereidingen die je kunt uitvoeren voor elk soort bouwproject. Een overzicht:

  1. De eerste stap wordt het bepalen van je budget. Wat is het bedrag dat je maximaal wilt uitgeven aan de verbouwing en hoe wordt dit gefinancierd? Denk niet alleen aan welke badkuip je wil hebben in de nieuwe badkamer maar ook bijvoorbeeld kosten die erbij komen om de oude badkuip af te voeren.
  2. Creëer een moodboard of map waarin je inspiratie foto’s verzamelt van sferen en producten die je wilt implementeren en diverse materialen bijvoorbeeld tegels, verf, stoffen, meubilair en texturen.
  3. Met je gekozen budget kun je vervolgens naar één of meerdere experts stappen die je verder helpt met een ontwerp van een keuken, badkamer of aanbouw dat in je financiële plaatje past.
  4. Met een expert kun je op zoek naar alle materialen en onderdelen zoals tegels en meubelen, maar ook bijvoorbeeld ventilatie en verwarmingselementen die je nodig hebt voor je verbouwing of renovatie.
  5. Met een ontwerp van de expert en je gekozen materialen en onderdelen kun je aan de slag! Nou ja.. bijna.
  6. Voordat je akkoord gaat met een verbouwingsplan, zorg ervoor dat alle mogelijke meldingsplicht en/of vergunningen zijn aangevraagd en geregeld. Denk hier bijvoorbeeld aan het plaatsen van een extra zijraam. Het is een behoorlijke teleurstelling als je begint te verbouwen en de vergunning wordt afgekeurd.
  7. Maak een planning, in bijvoorbeeld excel, wanneer de verbouwing wordt gestart en houdt rekening met de levertijd van je producten/meubilair. Als je direct je badkamer verbouwt, maar de levertijd van de nieuwe douchekop is 12 weken, dan moet je alsnog douchen bij de buren voor een lange tijd. Daar zit niet iedereen op te wachten natuurlijk.

Uitvoering verbouwing of renovatie

Na alle voorbereidingen en plannen is het tijd voor actie! Overal gaat altijd meer tijd in zitten dan gepland. Met dit gegeven rekening houden voorkomt stress en stelt je in staat betere keuzes te maken gedurende het proces. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je verbouwing is en of je te maken krijg met slopen of renoveren, maar dat er afval ontstaat is een feit. Zorg dat je de juiste containers hebt om al het puin af te voeren zodat je niet tussen het puin zit. 

Bouwafval en puin afvoeren

Een verbouwing vergt best wat inspanning. Hoe groot of klein de verbouwing ook is, het is een redelijke onderneming. Om de stress levels op een laag pitje te houden, is het verstandig om ook je bouwafval en puin afval vanaf het begin goed te sorteren. Met onze HRM containers leveren wij containers die bij je verbouwing past en halen we ze ook weer voor je op, zodat die last van je schouders valt! Dat maakt een verbouwing een stuk leuker én zit je niet letterlijk in de puin.

Bouwafval en puin afval containers

Een container huren voor jouw grote of kleine verbouwing? Bij HRM hebben we voor elk bouwproject een passende container die te huren is voor korte of lange termijn. Bekijk welke container je nodig hebt voor je (ver)bouwproject. Je gehuurde container wordt op de gewenste plek geplaatst, en zijn beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten in heel Nederland. 

containers voor puinafval en verbouwafval

Puincontainers voor verbouwingen en renovaties

Een puincontainer heb je nodig als je bijvoorbeeld je badkamer gaat verbouwen. Er zijn maar liefst 4 soorten afmetingen in puin containers, dus voor elk wat wils. Daarbij passen al onze puin containers van 3 en 6 m2 op een parkeerplaats! De grotere puincontainers zijn langer, houd daar dus rekening mee qua ruimte. Containers voor puin zijn geschikt voor keramische production, zoals een wasbak en toilet, harde steensoorten, maximaal 10% kalkzandsteen, schoon grind en maximaal 10% zand. Wat absoluut niet in een puincontainer gaat is gips, gasbeton, asbesthoudend materiaal, klein chemisch afval, asfalt en grond. 

Twijfel je nog welke container je nodig hebt voor jouw project? Bel of mail vrijblijvend een van onze medewerkers voor advies op maat!

Grote container voor puin en bouwafval

Wat gebeurt er met het puin- en bouwafval?

Vraag je je wel eens af waar al dat puin- en bouwafval eigenlijk heen gaat? Bij HRM Containerverhuur dragen we graag bij aan een circulaire economie. Wanneer wij jouw afval hebben opgehaald op locatie, sorteren we het gedeelte wat bruikbaar is. Het materiaal, voornamelijk stenen en beton wordt vervolgens vermalen tot kleinere stukjes. Hierdoor worden organisaties en bedrijven in de wegenbouw voorzien van grondstoffen. Door de juiste containers te huren voor jouw verbouwing, draag je indirect mee aan een circulaire economie! Dat is mooi meegenomen. Daarbij kan puin afval tot wel 80% worden hergebruikt.

Advies container huren

Mocht je nou een afvalcontainer zijn vergeten te bestellen in je planning, geen probleem. Als je voor 16.00 uur een bestelling plaatst, staat de container de volgende dag bij je op de parkeerplaats of de daarvoor gereserveerde ruimte. Neem gerust contact op met één van onze medewerkers voor advies op maat.

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
HRM Nederland
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen