• voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd
  • all-in tarief
  • ook bezorging op zaterdag

Over HRM

HRM Milieudiensten: ruim 35 jaar ervaring in afvalverwerking

HRM is in de afgelopen 35 jaar gegroeid van handmatig afvalverwerken in 1983 tot een groot familiebedrijf met moderne afval-sorteermachines, een eigen milieustraat en een containertransportbedrijf in 2021. Dit alles om naast op het gebied van milieu een maatschappelijke impact te maken.

De geschiedenis van HRM Containers, van toen tot nu:

1983
Kees Hoeksema begint met het handmatig verwerken en sorteren van bouw- en sloopafval.

1988
Hoeksema koopt een bedrijfspand aan het Feithspark in Tolbert. Dit was nodig door de groei: meer containers, vrachtwagens en personeel. HRM past het sorteringsbeleid aan om de verschillende afvalstoffen efficiënter te verwerken en vervoeren. Het bedrijf voegt mechanische afvalverwerking toe.

1995
HRM breidt de werkzaamheden uit met de afvalverwerking voor het gemeentelijk overslagstation ”De Tweemat”

1999
De milieuwagen verschijnt in het straatbeeld van een aantal gemeenten in het Noorden van Nederland. De wagen zamelt oud papier, schillen en flessen in. Later komt daar de milieuzak bij voor het scheiden van kunststof verpakkingsmateriaal.

2000
HRM verhuist naar Grootegast. Er wordt een grotere machinale sorteermachine aangeschaft met werk voor tien man als gevolg.

2005
Uit alle voormalige gemeenten uit het huidige westerkwartier worden de bron-gescheiden deelstromen op unieke wijze ingezameld en gerecycled

2009
Martijn Hoeksema (zoon van Kees) begint op 1 mei zijn eigen containertransportbedrijf: M. Hoeksema Transport.

HRM heeft inmiddels zeventig werknemers in dienst. Zij dragen zorg voor inzamelen, sorteren en verwerken van industrieel en huishoudelijk afval. HRM probeert in dat proces de (menselijke) leefomgeving zoveel mogelijk te ontlasten, met als motto dat 80 % van het afval een tweede kans verdient. Volgens de Hoeksema`s is HRM nog (lang) niet uitgegroeid.

2012
Aanschaf verkleiningsmachines voor een logistiek betere afzet, duurzame verwerking en upgrading van herbruikbare materialen voor de industrie.

2013
Introductie totaalconcept, waarbij in voormalig gemeente Leek 11 verschillende deelstromen worden opgehaald in 1 unieke inzamelauto.

2015
Start WasteTrain Westerkwartier voor het demonteren van klein elektrische apparatuur en het stimuleren en opleiden om de afstand tot de arbeidsmarkt voor inwoners van de gemeente Westerkwartier te stimuleren.

2018

HRM wordt overgenomen door Martijn Hoeksema, hiermee blijft HRM het bekende familiebedrijf in Noord-Nederland, dat landelijk opereert.

Unieke soorteer-opstelling voor het scheiden van grove t.o.v. restfracties d.m.v. gecombineerde machinale sortering en hand-picking voor de regionale werkgelegenheid. Zoals altijd innovatief waar het moet en conventioneel waar het kan. Sociaal, duurzaam en commercieel.

2020
Nieuwe werkplaats ter stimulering van een optimale dienstverlening.

2022

In 2022 werken er ondertussen al 8-10 mensen op kantoor om de gewenste service te leveren en om met de gewenste nuchterheid de slimste oplossingen voor afvalverwerking te bedenken voor alle klanten. Daarnaast zijn er ca. 90-100 man operationeel aan het werk, waarvan 30% een beperking heeft of een afstand tot de arbeidsmarkt had. Deze mensen maken zich dagelijks hard om de containerverhuur, het transportbedrijf, de milieustraat, recycling en de circulaire economie waar we naar streven werkelijkheid te maken. Deze ambities zetten we door in de toekomst, samen met u.

Voor de gehele gemeente Westerkwartier zijn inmiddels vier inzamelingswagens op blauwe diesel (HVO) in gebruik. Met deze wagens kunnen we een co2-reductie bewerkstelligen van 83% en nog altijd 9 verschillende deelstromen inzamelen zonder aanhangwagen met een zeer hoge social return.

Certificaten

HRM streeft naar de hoogwaardigste productieprocessen en is daarvoor door verschillende bekende (internationale) organisaties erkend. Certificaten, zoals ISO 4001, ISO 14001 en ISO 45001, tonen aan dat onze productiemethoden voldoen aan de algemeen geldende normen en de talloze milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Bedrijfsfilm

Laatste nieuws

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO 3 HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf