Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • Resthout
  • Puin- en sloopafval
  • Kwaliteit in containervervoer

Hoeksema transport Noord-Nederland

Hoeksema Transport is gespecialiseerd in kwalitatieve containertransport. Naast het succes van ons familiebedrijf HRM Containers, voor afvalverwerking en container verhuur, is ca. 10 jaar geleden Hoeksema Transport opgezet. Hoeksema Transport staat borg voor betrouwbaarheid en kwaliteit in containervervoer, waarbij de relatie met de opdrachtgevers centraal staat. Door Hoeksema Transport is ook HRM met haar containerverhuur en afvalverwerking verzekerd van kwalitatief hoogstaand vervoer.

Geschiedenis Hoeksema Transport

De stoer uitziende afzetcontainerauto’s van Martijn Hoeksema Transport (MHT) zijn al jaren een vertrouwd gezicht in de regio. Martijn is zelf in 2010 begonnen met 1 vrachtwagen, maar ondertussen rijden er dagelijks al circa 10. Als vaste vervoerder van Hoeksema Afvalverwerking transporteren ze afvalstromen van en naar de locatie in Grootegast. Denk hierbij aan A,B en C hout, bouw en sloop, harde kunststoffen, rubber, glas enzovoort. Deze stromen worden opgehaald bij diverse relaties in Nederland en, na bewerking, weer afgezet bij eindverwerkers in zowel Nederland als België en Duitsland. Daarnaast verzorgt MHT nog werkzaamheden voor andere opdrachtgevers. Denk hierbij aan het ophalen en plaatsen van vloeistofcontainers en aggregaten, kraanwerkzaamheden waarbij een kraan op de vrachtwagen wordt ingezet of het vervoeren van diverse bedrijfsmiddelen waarvoor een dieplader is benodigd.

Diensten Hoeksema Transport

Hoeksema Transport vervoert voornamelijk houtafval zoals hardboard, zachtboard, MDF, sloophout, afvalhout etc. Naast houtafval vervoert Hoeksema Transport ook puin en sloopafval. Dit houdt in keramische producten, harde steensoorten, kalkzandsteen, schoon grind en meer! Voor precieze afstemming van het transport is het handig om contact op te nemen. 

Transport reststoffen, erfverharding en groenafval Noord-Nederland

In aanvulling op de generieke diensten, richt Hoeksema Transport zich ook op specialistisch transport. Dit betekent het transport van reststoffen, erfverharding materialen en groenafval. Groenafval wordt ingezameld op diverse locaties in Noord-Nederland zoals bijvoorbeeld Groningen, Drenthe en Friesland.

Haakarm vrachtwagen

Voor het plaatsen, wisselen en ophalen van containers beschikt MHT over haakarm vrachtwagens. Met deze vrachtwagens is het mogelijk containers te verzetten, variërend in grootte van 12 m3 tot maar liefst 40 m3. De containers kunnen direct op locatie worden beladen, maar ook worden geplaatst of gewisseld zodat ze op een later tijdstip geladen en opgehaald kunnen worden. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om voor een langere periode een container te huren. Deze vrachtwagens komen het beste tot hun recht op locaties waar beperkingen gelden, zoals bijvoorbeeld:

  • Te krap voor opleggers.
  • Geen bedrijfsmiddelen om opleggers te laden (kraan of shovel met hoogkiepbak).
  • Tijdelijke opslag is vereist. Denk hierbij aan een afvoerband. 

Een bijkomend voordeel is dat het makkelijker is om containers te laden, dan bijvoorbeeld een schuifvloer. Er kan over het algemeen eenvoudiger worden. Daarnaast zijn containerbakken beter bestand tegen grovere fracties. Bijvoorbeeld: ongebroken hout of ferro en non-ferrometalen. Een nadeel ten opzichte van schuifvloeren is het hoger ledig gewicht van een haakarm vrachtwagen met aanhanger en containerbakken. Daarnaast is het zo dat een haakarm vrachtwagen moet kiepen om de bak te ledigen. Niet alle locaties zijn hiervoor geschikt.

Schuifvloeren

Deze veelzijdige opleggers zijn zo langzamerhand een bekend fenomeen. Vaak worden ze ingezet voor het transport van los gestort, volumineus materiaal. Denk hierbij aan oud papier, huis- of bedrijfsafval, geshredderd vers hout of afvalhout. Er kunnen echter ook balen, rollen, paletten of IBC’s mee worden vervoerd. De combinatie van een vloer en meeloopschot, waardoor vracht naar binnen getrokken en naar buiten geduwd kan worden, en de mogelijkheid om te laden en te lossen bij een laadperron tonen de flexibiliteit aan van een schuifvloer. De oplegger kan van boven worden geladen middels een kraan of shovel of van achteren door gebruik te maken van een heftruck of palletwagen. Het vastzetten van de vracht met spanbanden behoort in de schuifvloer van MHT niet tot de mogelijkheden. Het voordeel ten opzichte van een haakarm is het lagere ledige gewicht, zonder dat dit ten koste gaat van het volume dat maar liefst 90 m3 bedraagt. Een ander voordeel van de schuifvloer is dat deze niet hoeft te kiepen om te lossen. Deze oplegger is daarom uitermate geschikt voor locaties waar binnen gelost moet worden, maar waar niet gekiept kan worden vanwege hoogtebeperkingen.

Dieplader

Aangezien MHT zich volop in de afval- en recyclingbranche beweegt, is het soms wel nodig om zwaar materiaal te verzetten. Bijvoorbeeld trekkers, shovels of kranen. Om dit te bewerkstelligen heeft MHT de beschikking over een dieplader. Deze wordt tevens regelmatig ingezet om bedrijfsmiddelen voor derden te transporten die zijn aangekocht of verkocht. Vaak betreft dit dan oude of nieuwe trekkers.

Contact Hoeksema Transport

Hoeksema Transport is gespecialiseerd in kwalitatieve containertransport. Heb je interesse in onze vervoersdienst? Neem vrijblijvend contact met ons op. Een van onze medewerkers helpt je graag op een persoonlijke wijze verder!

Aan sterk transport geen tekort

Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail