Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Duurzame samenwerking HOS Oil en HRM Containers

Hoe werken een brandstofleverancier en containerverhuurder samen aan duurzaamheid? Het lijkt een onmogelijk opgave. Echter HOS Oil als brandstofleverancier en HRM containers als container verhuurder hebben elkaar hierin gevonden. Hier lees je aan de hand van 5 vragen over en weer hoe we elkaar gevonden hebben en hoe dit in de praktijk werkt!

Wat doen jullie als brandstofleverancier en containerverhuurder voor de omgeving van Noord Nederland? Hoe proberen jullie samen een beter leefgebied te maken?

HOS Oil richt zich bij al haar werkzaamheden op service, veiligheid en milieu. Vooral het milieu is zeker van groot belang en een grote wens van de maatschappij: Een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Daarom zetten zij zich vol in op hernieuwbare brandstoffen voor mobiliteit zoals HVO en elektriciteit. Waarbij de emissies nihil zijn. Dat is goed voor de leefomgeving. Ook binnen HOS Oil wordt er ook goed nagedacht over het intern besparen van emissies en zo wekken zij al hun stroom zelfstandig op, wordt er in de wasstraten het water verwarmd door zonneboilers, is alle verlichting op al hun vestigingen 100% LED en een modern wagenpark met de nieuwste motoren voorzien van technische innovaties ten behoeve van het milieu en wordt er bijna niet meer op papier gewerkt maar uitsluitend digitaal. Net als al bij HOS Oil staat bij HRM

Samenwerking HOS Oil met HRM containers

Containers service voorop. Wie HRM kent, is service gewend. Ze streven naar een minimum restafval en door hun eigen sorteerlijn worden zoveel mogelijk afvalstromen gescheiden en hergebruikt. HRM streeft naar vernieuwing en verduurzaming en hebben dan ook zoveel mogelijk vrachtwagens op euro6 basis rijden en de inzamel-vrachtwagens fossielvrij. Ook bij HRM is er de afgelopen jaren flink gedigitaliseerd, zo rijden de chauffeurs de routes niet meer vanaf begeleidingsbrieven, maar met tablets.

De blik op een circulaire economie – waar vinden HRM Containers en HOS oil elkaar?

HOS Oil houdt zich net als HRM erg bezig met duurzaamheid. Sinds 7 maart 2022 rijden er in het Westerkwartier 4 ultramoderne vuilniswagens rond die maar liefst negen verschillende deelstromen inzamelen. Deze vrachtwagens rijden 100 procent fossielvrij op HV0 100 dankzij HOS Oil.

Duurzame vrachtwagens HRM en HOS oil

HVO 100 brandstof wordt gemaakt uit 100 procent gecertificeerde plantaardige afval & reststromen en biedt enorme voordelen op gebied van duurzaamheid. Het reduceert maar liefst 90% CO2 en heeft een veel lagere uitstoot van fijnstof, stikstof, roet en zwavel. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de vuilniswagens van HRM in het Westerkwartier, omdat deze wagens dagelijks door de woonwijken afval inzamelen en hierbij bijna geen schadelijke uitstoot veroorzaken. Dit is niet alleen gunstig voor de lokale luchtkwaliteit, maar ook goed voor de motor. De verbranding van HVO 100 is optimaler dan conventionele diesel waardoor het volledig verbrand en daardoor het verbruik ook lager is.

Wat doen jullie voor elkaar en mét elkaar?

HOS Oil is voor HRM een totaal partner op gebied van mobiliteit met de focus op duurzaamheid, dat houdt in dat HOS Oil fossiel vrije en conventionele brandstoffen, AdBlue & smeermiddelen levert en daarnaast zorgt voor een schoon wagenpark. HRM zorgt er op haar beurt weer voor dat alle afvalstromen binnen en van HOS Oil op een verantwoorde manier worden afgevoerd zoals; restafval bij de tankstations, verpakkingsmaterialen en voor bouwprojecten grote containers aan en afvoert.

Hoe versterken jullie elkaar?

Zowel HRM als HOS Oil is voortdurend op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen. HOS Oil levert aan HRM conventionele en fossiel vrije brandstoffen voor hun wagen en machinepark en door de moderniteit ervan is AdBlue nodig om de laatste uitlaatgassen te reduceren, daarnaast hebben samen gekeken naar het onderhoud ervan om door middel van brandstof besparende smeermiddelen in te zetten elke kans benutten om emissies te reduceren.

HRM vrachtwagens en HOS Oil vrachtwagens versterken elkaar

En door dat beide partijen duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan is er veel contact hoe we elkaar kunnen versterken. Zo ledigt HRM bij HOS Oil wekelijks de rolcontainer om hun afval op een zo duurzaam mogelijk manier te verwerken en plaatst HRM met regelmaat containers voor HOS Oil.

Waar zijn HOS Oil en HRM containers enorm trots op in de samenwerking?

Met de nieuwe inzamelingstrucks die sinds 7 maart in het westerkwartier rond rijden hebben we samen met de inzet van HVO 100 tov de vorige generatie al 102516 KG CO2 gereduceerd welke gelijk staat aan de uitstoot van 4 huishoudens in een heel jaar en de CO2 opname van 5125 bomen, en dan zijn we nog maar een halfjaar onderweg! Dit is het begin van iets veel groters.

Samen zien we uit naar verdere doorontwikkeling van deze samenwerking voor een duurzame toekomst!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

 

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
HRM Nederland
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen