Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Grond afvoeren

Fijn bezig met een nieuw project maar (waarschijnlijk) grond over? Bij bijvoorbeeld het afgraven van een tuin of de bouw van een nieuw huis komt veel grond en zand vrij. Wel zo prettig als je niet tegen een grote bult grond zit te kijken in je nieuwe huis of tuin. Ontdek in deze blog tips en tricks voor de juiste manier om grondafval af te voeren. Nog niet bezig met het slopen van je tuin maar met het maken van een plan? Lees in onze andere blog tips en tricks hoe je een tuinverbouwing kan aanpakken en ontwerpen.

Zwarte grond, tuinaarde, tuingrond en zand afvoeren. Hoe werkt dat?

Met een verbouwing van een tuin komt vaak zwarte grond vrij, ook wel aarde of tuinaarde genoemd. Net als zand en aarde. Tip één: Het zand kan worden hergebruikt in je nieuwe tuin, maar als je het niet nodig hebt, kan het worden gedeponeerd in een grondafval container. Dit moet netjes worden afgevoerd, zodat het weer hergebruikt kan worden. In een grondcontainer wordt tevens aarde én zand gedeponeerd. Al het zand in het hetzelfde bakkie! Wel zo makkelijk.Grond_afvoeren

Zand afvoeren

In deze tijd zijn er veel bouwprojecten. Verbouwen, aanbouwen, nieuwbouw etc. maar bij elk van deze projecten komt er vaak een grote hoeveelheid zand vrij. Dit zand moet afgevoerd worden. Hiervoor zijn de zandcontainers waar dus ook zand en grond in kan, perfect geschikt voor de projecten waarbij zand en grond wat door elkaar heen gemengd is.

Waarom grond afvoeren milieuvriendelijk is

Het afvoeren van schone grond maakt het mogelijk om het grond te hergebruiken. Dit betekent dat er geen sprake is van vervuiling! We dragen samen bij aan een circulaire economie, als dat niet mooi meegenomen is. Geïnteresseerd in hoe wij bijdragen aan een circulaire economie? Lees hier dan meer!

Wat is niet toegestaan bij het afvoeren van grondafval?

Het leeghalen van een tuin brengt helaas niet alleen zand en grond met zich mee, tenzij er niet echt sprake was van een tuin! Alle boomstronken, wortels, vervuiling door steen of andere materialen zoals papier, plastic glas en vervuiling door olie of andere vloeistoffen zijn niet toegestaan in een grondafval container. Voor dit soort afval heb je een groenafval container nodig. Let er dus goed op dat al het zand schoon is voor de grondafval container. Valsspelen gaat niet op, het verkeerd afvoeren van afval wordt namelijk achteraf verrekend.

Containers voor grond afvoeren in elke afmeting

Voor grondafval heb je een container nodig om dit af te voeren. Bij HRM containerverhuur kun je terecht voor containers in verschillende maten. Als je niet zo’n grote tuin hebt, hoef je natuurlijk ook geen monster van een container. Met de zogenaamde ‘3-kuub-bakken’ kunnen we zelfs containers afzetten in de smalste straatjes. Voor een wat grotere tuin en verbouwing heeft HRM ook 6m3, 10m3 en 15m3 containers!

Container huren voor grond

Voor het huren van een afvalcontainer kun je terecht bij HRM containerverhuur. Je gehuurde container wordt op de gewenste plek geplaatst (in Groningen, Drenthe en Friesland) en, door jou gevuld, weer bij je afgehaald. Grondafval komt vaak in grote hoeveelheden, hiervoor zijn dus ook grotere middelen – containers – nodig. Bekijk hier onze grond containers of neem vrijblijvend contact op voor advies op maat, mocht je er niet uitkomen!

Grondafval 3m3
Afmetingen
2,50 x 1,60 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Kleine verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 245,00
Nu bestellen
Meest gekozen
Grondafval 6m3
Afmetingen
3,40 x 1,85 x 1,00 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 365,00
Nu bestellen
Grondafval 10m3
Afmetingen
3,65 x 1,85 x 2,05 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Middelgrote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 595,01
Nu bestellen
Grondafval 15m3
Afmetingen
6,85 x 2,50 x 1,15 M
Prijzen zijn all-in, incl. BTW
Grote verbouwing
Past op een parkeerplaats
€ 820,00
Nu bestellen

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
HRM Nederland
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen