Hoeksema's Regionale Milieudiensten
 • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

12 tips om zorgeloos een container te huren

Een container huren kan nogal ingewikkeld worden door alle vergelijkende websites, prijsvechters en landelijk aanbieders. Elk met haar eigen bijzondere voorwaarden en regels. Daarom helpt HRM containers u een handje. 12 tips om zorgeloos een container in het Noorden van het land te huren. Nuchter een keuze maken in welke container het beste bij je situatie past is dan ook het doel van deze tips voor het huren van een container. Naast natuurlijk het besparen van geld op je containerhuur!

Het plaatsen van een container door HRM containers

12 tips voor het huren van een container:

 1. Bepaal de omvang van de klus en de hoeveelheid afval dat afgevoerd moet worden. Met een juiste en reële inschatting kun je goed bepalen welk formaat container je nodig hebt en eventueel hoeveel daarvan. Je wilt voorkomen dat je een te grote container hebt en te veel betaalt. Evenzo wil je ook niet te weinig ruimte hebben en daardoor een tweede moeten laten komen. Houd er rekening mee dat er door vormen van materialen vaak veel loze ruimtes ontstaan in de ladingen van de container (behalve met zand etc.).
 2. Zoek naar een containerleverancier in de buurt. Veel (verborgen) kosten zitten in het transport & lediging. Huur je dichterbij huis dan heb je een grotere kans dat het goedkoper is. Zo zitten wij met name in het Noorden van het land in de provincies: Groningen, Friesland en Drenthe.
 3. Bestudeer goed wat er wél en water niet in de container mag. Dat is niet bij elke containerverhuurder gelijk. Check hierbij direct de voorwaarden voor het huren en of daar nog verborgen kosten / voorwaarden te ontdekken zijn.
 4. Check de transportkosten. Veel verhuurders werken met extra kosten voor het brengen en ophalen van de containers. Ga op zoek naar een all-in tarief, dat is in de meeste gevallen veel gunstiger. Zo kom je ook niet met begrotingen voor onverwachte kostenposten te staan.
 5. Check de betrouwbaarheid. Lees de (Google) reviews.
 6. Vraag voor de zekerheid naar mogelijk extra kosten. In deze tijden moet je rekening houden dat er bij sommige partijen extra kosten voor brandstof en/of energie gerekend worden.
 7. Check of de containers die je van het bedrijf op foto’s ziet, in goede staat zijn. Dat geeft vaak een goed beeld en weerspiegeling van het bedrijf. En dus diegene die bij jou de container plaatst.
 8. Neem in de overwegingen mee of het bedrijf gespecialiseerd is in de afvalstromen die je afvoert. Zodat je ook bij kunt dragen aan een circulaire economie doordat ze veel kunnen hergebruiken. Wel zo fijn voor het milieu!
 9. Een container huren in een stad als Groningen, Assen of Heerenveen? Check dan ook even bij de gemeente of dat er nog speciale ontheffingen nodig zijn. Zo voorkom je nare verassingen.
 10. Check of het gemakkelijk mogelijk is de einddatum van een container te verlengen. Vaak lopen projecten uit waardoor een container langer nodig is. Logisch, dat snappen wij.
 11. De plek waar de container geplaatst wordt: Zorg dat deze bestand is tegen het gewicht. Een container zal de nodige sporen achterlaten op een grasveld. Maar ook op tegels met een instabiele ondergrond.
 12. Bepaal hoeveel ruimte er is op de plek waar de container geplaatst gaat worden. Evenzo er omheen. De haakarm, de vrachtwagen dus, heeft ook wat ruimte nodig om de container op de gewenste plek te zetten. Weet je nog niet zeker of het allemaal wel past? Neem even contact op met de verhuurder.

3 kuubs container

Online besteld, super snel geleverd

HRM containers levert al meer dan 35 jaar containers en menggranulaat in het Noorden van Nederland. Als familiebedrijf zijn de door de jaren heen rustig doorgegroeid en hebben we de nuchterheid en focus op klantcontact behouden. Zo ontzorgen we je graag in het huren van containers. All-in tarieven en als er contact nodig is – dan zijn we bereikbaar. Voor 12.00 besteld? morgen op de gewenste plek! Vertrouwd containers huren met HRM containers.

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
HRM Nederland
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen