Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Afval van Evenementen en Festivals

Festivals zijn geweldige evenementen waar mensen samenkomen om te genieten van muziek, kunst en cultuur. Tegelijkertijd is een groot evenement zoals een festival ook een happening waar veel afval ontstaat. Festivalorganisatoren staan voor de uitdaging om dit afval op een efficiënte en milieuvriendelijke manier af te voeren. Om zo ook evenementen en festivals mee te laten draaien in een circulaire economie. Sterker nog, de regelgeving omtrent het gebruik van bijvoorbeeld plastic wordt steeds strenger. De single use plastics gaan in de ban. Zo ontstaan er nieuwe ideeën en initiatieven, alles om duurzamer om te gaan met het milieu. Dit alles brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Want er ontstaat ergens toch weer afval.

Afvalmanagement bij evenementen en festivals

In 2025 willen een aantal grote evenementen en festivals ”Circulair” zijn. Een geweldig initiatief natuurlijk. Dit noemen ze de Green Deal Circular Festivals. Zo worden er met elkaar al geweldige stappen genomen om ook festivals duurzamer te maken. Ook al meer bekende maatregelen zoals:

  • Statiegeld op kleine flesjes
  • Verbod op Single Use Plastics
  • Markeringen op bekers
  • Vanaf 2022: Minimaal 90% gescheiden afval inzamelen

HRM Containers denkt met je mee. Hoe kan bijvoorbeeld het minimaal 90% gescheiden inzamelen behaald worden? Hoe zorgen we ervoor dat de afval-inzamelplekken uitnodigen tot gebruik – zodat de doeleinden nog beter behaald worden?

Afvalmanagement bij festivals en evenementen

Naast het meedenken om je evenement duurzamer te krijgen, bieden wij ook de praktische oplossingen. Zoals rolcontainers, perscontainers en afzetcontainers, afvalbakken etc. om zo succesvol deze uitdaging met evenementen afval aan te gaan.

Afvalverwerking van festivals: Tijdens en na het festival

Festival afval en afval van evenementen

Al het afval wat ontstaat op festivals liegt er niet om. We spreken hierboven met namelijk over singe use plastics en afval wat onstaat bij de horeca gelegenheden.

Maar heb je er al eens aan gedacht wat de impact is van de eenmalig gebruikte festival tentjes, luchtbedden, partytenten etc. van de festival camping? Dat levert enorme volume’s moeilijk afval op. Want ja, het bespaart veel tijd om deze achter te laten. Het opvouwen is maar vervelend en waarschijnlijk is hij ergens ook kapot. Dat is de tijd waarin we leven, tijd is alles.

Bij HRM containers bieden we naast een samenwerking in kennis, ook de praktische middelen om festivals te helpen richting de GDCF. Samen bouwen een circulaire festivals.

Containers voor op festivals

Een praktische oplossing voor dagelijks afvalbeheer. Van scheidingsmogelijkheden voor bezoekers tot en met de horecagelegenheden en afgifte punten. In te zetten voor alle denkbare mogelijkheden. Samen denken we graag mee in het tijdig legen van deze containers / afvalbakken.

Rolcontainers voor flexibiliteit

Auke - de Rolcontainer specialist voor Evenementen en Festivals

zijn een uitstekende keuze voor festivals vanwege hun flexibiliteit en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. Deze containers kunnen in verschillende maten geleverd worden, afhankelijk van de behoeften van het festival. HRM Containers biedt rolcontainers in diverse formaten (240, 770 en 1100 liter), variërend van kleinere containers voor algemeen afval tot grotere containers voor bijvoorbeeld glas of papier. Door rolcontainers op strategische locaties op het festivalterrein te plaatsen, kunnen organisatoren het afval gemakkelijk verzamelen en sorteren, waardoor de algehele efficiëntie van de afvalverwerking verbetert. Alles om die 90% te behalen. De momenten waarop het geleegd wordt, of het toezicht er op kunnen we samen bespreken.

Perscontainers op een festivalterrein

Maximale afvalverwerking op beperkte ruimte. Bij festivals kan de beschikbare ruimte voor afvalopslag beperkt zijn. In dergelijke gevallen bieden perscontainers een uitkomst. HRM Containers heeft perscontainers die het afval samenpersen, waardoor de ruimte-efficiëntie wordt gemaximaliseerd. Door afval te comprimeren, kan een grotere hoeveelheid afval in een perscontainer worden opgeslagen, waardoor het aantal ledigingen wordt verminderd en kosten worden bespaard. Festivalorganisatoren kunnen hierdoor genieten van een effectieve afvalverwerking, zelfs op locaties met beperkte ruimte. Zo wordt ook nog eens gewerkt aan een besparing in de voetafdruk van het festival.

Gras-evenement-bezaaid-met-afval

Afzetcontainers: Veelzijdige oplossingen voor grootschalige festivals

Voor grootschalige festivals waar een enorme hoeveelheid afval wordt gegenereerd, zijn afzetcontainers een uitstekende keuze. HRM Containers biedt afzetcontainers in verschillende maten, waardoor festivalorganisatoren de container kunnen kiezen die het beste past bij hun behoeften. Afzetcontainers kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten afval, zoals restafval, glas, plastic, papier en karton. Door afzetcontainers op strategische punten te plaatsen, kunnen organisatoren het afval snel en efficiënt verzamelen. Dit zijn ook de perfecte oplossingen voor de campings en backdoors van horecagelegenheden.

Het afval ophalen op evenementen en tussentijds tijdig legen

Bij HRM containers zijn we gewend om tijdig te legen, daarop toe te zien en daarmee van levering tot en met het verwerken van het afval gewend u te ontzorgen. We bespreken graag de wensen voor je evenement om daarover de afspraken goed aan te laten sluiten op uw duurzaamheid doelstellingen.

Het afval wat van je festival wordt ingezameld wordt zo veel mogelijk hergebruikt en daarmee meegenomen in de circulaire economie. Ook op festivals geldt: Waar het voor jou afval wordt, begint het voor ons.

Vragen? Neem contact met ons op.

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen