Hoeksema's Regionale Milieudiensten
  • voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

In dit artikel

Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag: Een stap in de richting van een Duurzamere Toekomst

Elk jaar op de eerste dinsdag van september vieren we in Nederland een bijzondere dag: Duurzame Dinsdag. Deze dag, die in het leven is geroepen om duurzaamheid in de breedste zin van het woord te bevorderen, biedt een podium voor innovatieve ideeën en initiatieven die bijdragen aan een groenere en meer duurzame samenleving. Maar wat heeft Duurzame Dinsdag te maken met containerverhuur en afvalverwerking? Alles natuurlijk! Meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Waar het voor jou afval wordt, begint het voor ons.

Wat is Duurzame Dinsdag?

Duurzame Dinsdag is een initiatief dat burgers, bedrijven en organisaties de kans biedt om hun duurzame ideeën en projecten onder de aandacht te brengen van de politiek. Elk jaar worden honderden voorstellen ingediend die variëren van kleinschalige lokale projecten tot ambitieuze plannen die op nationaal niveau kunnen worden uitgerold. De beste ideeën worden bekroond en krijgen een platform om verder ontwikkeld te worden.

Duurzame Dinsdag bij HRM Containers

De Relevantie van Duurzaamheid in de Containerverhuur

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het cruciaal dat ook de bouw- en verhuurbranche hierop inspeelt. De rol van containerverhuur in deze transitie mag niet onderschat worden. Containers zijn namelijk veel meer dan slechts een opslag- of transportmiddel; ze kunnen een sleutelrol spelen in het verkleinen van de ecologische voetafdruk van bouwprojecten en evenementen.

Bij HRM Containers begrijpen we dat duurzaamheid niet slechts een modewoord is, maar een noodzaak. Wij geloven dat containerverhuur een essentiële bijdrage kan leveren aan een duurzamer bouwproces. Dit kan op verschillende manieren:

  1. Herbruikbare Oplossingen: Onze containers zijn robuust en ontworpen voor langdurig gebruik. In plaats van tijdelijke structuren te bouwen die na gebruik worden afgebroken en vaak op de afvalhoop belanden, bieden containers een herbruikbare oplossing. Dit vermindert niet alleen afval, maar bespaart ook kostbare grondstoffen.
  2. Duurzaam Transport: We werken continu aan het optimaliseren van onze logistieke processen om het aantal transportbewegingen te verminderen. Door efficiënt om te gaan met het transport van containers, verkleinen we de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het leveren en ophalen van onze producten.
  3. Circulaire Economie: Containers zijn bij uitstek geschikt om in te zetten binnen een circulaire economie. Wanneer de container inhoud zijn oorspronkelijke functie verliest, zoeken wij binnen de afvalstromen naar een nieuwe toepassing voor datgene wat eerst afval was. Dit sluit aan bij het principe van de circulaire economie, waarbij materialen en producten zoveel mogelijk hergebruikt worden.
  4. Duurzame Materialen: Wij investeren in de nieuwste technologieën en materialen om onze containers nog duurzamer te maken. Dit betekent dat we streven naar het gebruik van recyclebare materialen en het toepassen van energie-efficiënte productiemethoden.

Duurzaamheid als Kernwaarde bij HRM Containers

Bij HRM Containers is duurzaamheid niet alleen een bedrijfsdoel, maar een kernwaarde. We zien het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld door onze processen en producten voortdurend te verduurzamen. Op Duurzame Dinsdag willen we dan ook stilstaan bij het belang van onze rol in de verduurzaming van de bouw- en evenementenbranche.

We moedigen u als klant of partner aan om ook actief mee te denken over duurzame oplossingen. Door samen te werken kunnen we innovatieve ideeën ontwikkelen die niet alleen voordelig zijn voor het milieu, maar ook economische voordelen opleveren.

Samen naar een groene toekomst

Duurzame Dinsdag herinnert ons eraan dat duurzaamheid een gezamenlijke inspanning is. Dit is iets wat we samen moeten doen. Bij HRM Containers zijn we trots om deel uit te maken van een beweging die streeft naar een groenere toekomst. Door het bieden van duurzame containeroplossingen dragen we bij aan een circulaire economie en verminderen we de ecologische impact van de projecten van onze klanten.

Laten we deze Duurzame Dinsdag gebruiken als een kans om na te denken over hoe we samen de wereld een beetje groener kunnen maken – container voor container.

 

Samen sterk in afvalwerk

HRM Nederland - Normec HRM Nederland - Dekra NTA 8080 HRM Nederland - ISO 9001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 14001 TÜV Nederland HRM Nederland - ISO 45001 TÜV Nederland HRM Nederland - NIWO HRM Nederland - OPK HRM Nederland - PSO HRM Nederland - VCA HRM Nederland - Weeelabex HRM Nederland - Nedvang HRM Nederland - KOMO HRM Nederland - Erkend Leerbedrijf
Contact
Tweemat 7
9861 TB Grootegast
IBAN: NL30RABO0385705271
Bel ons op 0594 - 516839
Stuur ons een mail

Openingstijden HRM Nederland
maandag07:00–18:00
dinsdag07:00–18:00
woensdag07:00–18:00
donderdag07:00–18:00
vrijdag07:00–18:00
zaterdag08:00–14:00
zondagGesloten
Voor de milieustraat gelden afwijkende openingstijden
© 2024 HRM Nederland | Vormgeving en Realisatie Reclamebureau RAM
mailen
bellen
bestellen
ruilen
ophalen